⇐ بررسی تخصصی حافظه یا RAM ⇒
رم کامپیوتر چیست ؟
RAM یا Random Access Memory یکی از ضروری ترین قطعات کامپیوتر است و گونه ای از حافظه برای ذخیره سازی اطلاعات به صورت موقت است. این حافظه اطلاعات را در خودش به صورت موقت ذخیره میکند تا زمانی که سی پی یو به آن نیاز پیدا کند و به محض نیاز داشتن سی پی یو به اطلاعات ذخیره شده فورا اطلاعات را در سریع ترین زمان ممکن در اختیار آن قرار میدهد. این نوع حافظه ذخیره سازی به طبع تفاوت زیادی با هارد ذخیره سازی اطلاعات دارد چراکه هارد ذخیره کننده اطلاعات میتواند اطلاعات را تا مدت زیادی درون خودش ذخیره کند اما رم اینطور نیست و با ری استارت شدن یا خاموش و روشن شدن دستگاه تمام اطلاعات آن پاک خواهد شد.
انواع رم کامپیوتر :
رم های کامپیوتر از نظر نوع اصلی به دو دسته تقسیم میشوند :
- ( SRAM ( Static RAM
- ( DRAM ( Dynamic RAM
دسته رم های کامپیوتر DRAM دارای سه دسته بندی گوناگون هستند که عبارتست از :
- ( SDRAM ( Synchronous Dynamic RAM
- ( SDR SDRAM ( Single Data Rate Synchronous Dynamic RAM
- ( DDR SDRAM ( Double Data Rate Synchronous Dynamic RAM
( SRAM ( Static RAM :
این مدل از رم ها که جز دسته اصلی هستند برای فعالیت نیاز به برقی با جریان ثابت دارند. این رم یک قابلیتی که دارد که البته از نامش هم پیداست میتواند بدون اینکه بروز رسانی و رفرشی انجام دهد فورا اطلاعات را درون خودش ذخیره و از روی رم بخواند.
این مدل از رم ها اگرچه سرعت چشمگیری دارند و برق کمتری مصرف می کنند ولی مشکل اصلی آنان این است حافظه به شدت کمی دارند و هزینه بسیار زیادی برای تولید و طراحی اشان صورت میگیرد که بنابراین معایب و مزایا از این نوع از رم ها تنها در موارد ذیل بکار میرود.
- CPU Cache – حافظه کش پردازنده مرکزی
- حافظه کش هارد دیسک
- مبدل های دیجیتال به آنالوگ در کارت های گرافیک
ℵ جهت دریافت مشاوره رایگان با ما در ارتباط باشید ℵ
( DRAM ( Dynamic RAM :
این رم برای درست کار کردن باید به صورت تناوبی رفرش شوند و به خاطر اینکه خازنی که وظیفه ذخیره اطلاعات را دارد طبیعتا با گذشت زمان انرژی خود را از دست میدهد به نسبت می طلبد که مجددا شارژ شود. از این رو به این رم ها، رم های پویا یا فعال میگویند.
این رم درست نقطه مقابل رم قبلی است به گونه ای که نه تنها حافظه بیشتری را دارا است بلکه هزینه ساخت بسیار پایینی نیز دارند، با این تفاسیر میتوان متوجه شد که خواندن اطلاعات از روی این رم ها نیز نسبت به رم های Static بسیار آهسته تر صورت میگیرد و به دنبال این امر مصرف انرژی در این نوع رم به صورت چشمگیری بالاست. از این مدل رم در موارد ذیل استفاده میشود که عبارتند از :
- حافظه های سیستم
- حافظه های کارت گرافیک
( SDRAM ( Synchronous Dynamic RAM :
SDRAM یکی از زیر مجموعه های DRAM می باشد که این حافظه در ابتدا منتظر است تا سی پی یو فعالیت خودش را انجام دهد تا پس از اتمام فعالیت سی پی یو آغاز به کار کند. تحقق این امر موجب میشود سی پی یو بتواند با خیالی راحت تر به پردازش بپردازد و بداند که در نهایت میتواند اطلاعات را گرداوری کرده و به رم بدهد و از این طریق بین کار سی پی یو مجبور نیست مداما اطلاعات را به رم بدهد و سرعت بسیار بالاتری پیدا میکند. البته ناگفته نماند که این کار باعث نمیشود اطلاعات سریعتر به رم داده شود بلکه تنها باعث میشود به یکباره اطلاعات به رم داده شود و خرد خرد اطلاعات تزریق نشود به رم.
( SDR SDRAM ( Single Data Rate Synchronous Dynamic RAM :
این مدل از رم ها در مقایسه با رم های SDRAM فقط اسمشان است که تغییر کرده است، اما از نظر نحو عملکرد کاملا مشابه هستند. این رم ها میتواند اطلاعات را در هر بار به اتمام رسیدن سیکل به صورت بخوانند و در خود یادداشت کنند.
( DDR SDRAM ( Double Data Rate Synchronous Dynamic RAM :
آخرین مدل از نسل رم یعنی DDR SDRAM کاملا مثل SDR RAM یا SDRAM کار میکند ولی خیلی سریعتر است. این افزایش سرعت به خاطر این است که هم خواندن و هم نوشتن در یک بار سیکل انجام میشود.
این رم ها با وجود اینکه از نظر عملکرد مشابه SDR RAM هستند ولی فرق های زیادی دارند که به عنوان مثال اولین فرق اشان این است که با ولتاژ برق خیلی پایین تری کار میکنند و بنابراین برق مصرفی کمتری دارند و از طرفی سرعت بالاتری نسبت به نسل های قبلی خودشان دارند بنابراین تمام کمپانی های سازنده لپ تاپ از این مدل رم ها بهره میبرند و همم اینکه جدیدترین نسل رم موجود در دنیا است.
البته ناگفته نماند که این رم ها با ۱۸۴ پین به مادربرد وصل شده اند که هرچه پین بیشتر باشد سرعت و قدرت رم بیشتر میشود زیرا بهتر میتواند با مادربرد ارتباط برقرار کند از این جهت نیز با نسل قبلی خود بسیار فرق کرده اند.
Ξ جهت مشاهده مقاله سیستم های گیمینگ اینجا را کلیک کنید Ξ
رم سری گیمینگ :
وقتی میخواهید یک لپ تاپ بخرید برای بازی و گیم باید این نکته را مد نظر داشته باشید که هرچه مقدار رم آن بالاتر باشد به طبع از سرعت بیشتری و حافظه بیشتری هم برخوردار است و علاوه بر اینها سرعت با مقدار گیگ حافظه رابطه مستقیم دارد بنابراین همواره سعی کنید از اخرین نسل رم یعنی DDR4 خریداری کرده و ترجیحا حداقل حافظه ۱۶ گیگ باشد و سرعت بالایی نیز داشته باشد.
بهترین رم DDR4 گیمینگ :
رم Corsair Dominator Platinum RGB 32GB DDR4 – 3200MHz این رم نه تنها ظاهر بسیار شیکی دارد بلکه یک خنک کننده بسیار قوی درون خودش تعبیه کرده است که شما میتواند خیالتان از بابت داغ نکردن آن راحت باشد و علاوه بر اینها به خاطر داشتن حافظه خیره کننده سرعت خیلی بالایی نیز دارد و از این جهت انتخاب اول همه گیمر ها است. ضمن اینکه این رم با نرم افزار قدرتمند iCUE Corsair روانه بازار می شود.
≅ جهت خرید رم های جدید با قیمتی ارزان از فروشگاه ما دیدن کنید ≅
بهترین رم DDR4 گیمینگ برای سیستم های رده متوسط :
V 16GB DDR4-2400MHz نسل دوم حافظه DDR4 شرکت G. Skill است. این شرکت به بازخورد و انتقادات مشتریان خودش با دقت گوش کرده و سعی در مرتفع کردن ایرادات داشته است تا توانسته سری جدید رم با قابلیت خنک کنندگی معرکه و سرعت خیره کننده طراحی و عرضه کند. این رم برای لپ تاپ ها و کامپیوترهای میان رده بهترین انتخاب است که از خریدتان ناراضی نخواهید شد.
بهترین رم DDR4 گیمینگ با نورپردازی RGB :
اگر میخواهید سیستم گیم خیره کننده و مهیجی داشته باشید رم Ballistix Tactical Tracer RGB32GB DDR4-2666 MHz یکی از انتخاب های ضروری شماست. شما میتوانید خفن ترین نسل رم Ballistix DDR4 را در حافظه های ۱۶ تا ۶۴ گیگابایتی و با سرعتی خیره کننده ۲۶۶۶ تا ۳۰۰۰ مگاهرتز روی سیستم خود سوار کرده و از آن نهایت لذت را ببرید. یکی از مزیت های اصلی این رم که آن را نسبت به رقبایش متمایز کرده است نورپردازی خفن و معرکه او است که حتی میتوانید رنگ های آن را تغییر دهید و رنگ های این رم با فناوری RGB یک ترکیب رنگی خیلی خیره کننده را خلق کرده است که کمتر کسی است که عاشق نور پردازی آن نشود.
بهترین رم DDR4 برای بازی :
رم Patriot Viper Elite 8GB این رم قطعا ارزان نیست اما از مدل های مشابه خود با کارایی های یکسان بسیار مناسب تر است و این رم نه تنها سرعت بسیار بالایی دارد و قدرت پردازش و خواندن و نوشتن اطلاعاتش بسیار بالاست علاوه بر این ها در حجم های گوناگونی نیز عرضه شده است که مازاد بر تمام این مسائی یکی از مهمترین و بهترین رکن های این رم این است که با ولتاژ پایین به خوبی میتواند کار کند و قطعا با صرف هزینه ای کم نسبت به رم های در ترازش قطعا از عملکرد های عالی برخوردار می شوید.
بهترین رم DDR4 گیمینگ برای مادربرد AMD :
سری رم Trident Z Neo شرکت G.Skill جزو یکی از بهترین رم های گیمینگ در سال ۲۰۲۰ شده است. این رم همچون دیگر رم های گیمینگ به نور پردازی با فناوری RGB تجهیز شده است و نکته قابل توجه آن این است که این رم کاملا اختصاصی برای مادر برد های AMD تولید و طراحی شده است و بهترین عملکرد را با این مادربرد ها خواهد داشت. همچنین این رم میان رم های رقیبش نسبت به ویژگی ها و قابلیت های ارائه کننده قطعا قیمت مناسب تری داشته و میتواندی از حجم های گوناگون آن نهایت بهره را برای سیستم خود داشته باشید.