اطلاعات عمومی

بهترین برند پردازنده کدام است ؟

بهترین برند پردازنده کدام است ؟

⇐  بهترین برند پردازنده کدام است ؟  ⇒

بهترین برند پردازنده کدام است ؟

بهترین برند پردازنده کدام است ؟

سی پی یو یکی از اصلی ترین سخت افزار های بکار رفته در لپ تاپ ها و کامپیوتر ها است. همانطور که میدانید شما نمی توانید سی پی یو یک لپ تاپ را عوض یا ارتقا دهید و تنها کاری که میتوانید انجام دهید این است که با آن سر سازش فرود آورید، اما در مورد کامپیوتر ها شما اگر احساس کردید سی پی یو باب میلتان نیست می توانید به راحتی آن را تغییر داده و ارتقا دهید.

علت اصلی اینکه سی پی یو تا این اندازه مهم است این است که مغز کامپیوتر است و تمام فرایند محاسباتی و سنگین و نیمه سنگین کامپیوتر تنها در این بخش صورت می پذیرد و تمام فرمان ها و دستوراتی که به بخش های مختلف یک سیستم ارسال میشود از طریق همین قطعه است.

بهترین پردازنده :

شاید تاکنون از خود پرسیده باشید که برای خرید یک سی پی یو از کدام کمپانی انتخاب کنم، AMD یا Intel ؟ اما برای این سوال پاسخ مشخصی تعریف نشده است و همه چیز بستگی دارد به نحو استفاده شما از کامپیوتر و آن عملکردی که از کامپیوتر انتظار دارید.

از ابتدای فعالیت کمپانی مطرح intel تاکنون هر سی پی یو که از این کمپانی ارائه شده است بسیار گران قیمت بوده است اما بسیار هم سریع بوده است بنابراین مشتریان خاص خودش را دارد. اما از ابتدای فعالیت کمپانی مشهور AMD ساز و کار به گونه ای پیش رفت که بیشتر هدف توجیه اقتصادی بود تا سرعت و عملکرد بنابراین شاهد هستید که سی پی یو های شرکت اینتل بسیار بهتر و سرعتی تر هستند اما قیمت محصولات کمپانی AMD آنقدر ارزان است که همه برای خرید یک سی پی یو اقتصادی انتخابشان AMD است.

پردازنده های اینتل :

بهترین برند پردازنده کدام است ؟

بهترین برند پردازنده کدام است ؟

اینتل سعی کرده است که با تمرکز بر روی سرعت بخشیدن به اجرای دستورات، قدرت CPU را در نسل‌ های جدید بطور چشمگیری بالاتر ببرد. پردازنده های اینتل به چهار زنجیره اصلی تقسیم می شود، که با توجه به ظرفیت و عملکرد با یکدیگر فرق دارند.

  • Core i3 – این پردازنده بسیار سطحی است و فقط به درد فیلم دیدن و وب گردی و نهایتا کار با ورد و پینت میخورد و برای انجام کارهای قوی تر و بهتر قطعا گزینه مناسبی نیست و ممکن است شما را کلافه کند و از لپ تاپ و سی پی یو خود بیزار شوید.
  • Core i5 – این پردازنده در حد معمول ارائه خدمات دارد و تا حد متوسطی میتواند نیاز های شما را پاسخگو باشد و در حد کارهای معمولی با نرم افزارهای نیمه سنگین پاسخگو است و می تواند نیازهای عامیانه شما و نسبتا حرفه ای شما را پاسخگو باشد.
  • Core i7 – این پردازنده بسیار مناسب برای کاربران حرفه ای که با نرم افزار های سنگین کار میکنند، است و می تواند نیازهای عامیانه و نیمه حرفه ای و حرفه ای شما را به راحتی پاسخگو باشد و سیستم شما بدون کمترین میزان لک کار کند. 
  • Core i9 – این پردازنده قدرتمند ترین پردازنده موجود در دنیاست که قدرت بسیار بالایی دارد و می تواند نیازهای فوق حرفه ای شما را به راحتی پاسخ دهد و از این پردازنده در کامپیوتر های ناسا استفاده میشود و مکان هایی که تا جایی از سیستم کار میکشند که ممکن است سی پی یو بسوزد، این سی پی یو دقیقا برای نسوختن ساخته شده و البته بسیار گران است.

حالا که با مدل های گوناگون سی پی یو های کمپانی اینتل به خوبی آشنا شدید وقت آن است که به طور دقیق به جزئیات هرکدام از آنها بپردازیم و بگوییم حروف آخر هر مدل و این عدد های ۷ و ۹ و … برای چه است. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.

به یکی از مشهور ترین سی پی یو های اینتل که در ذیل آمده می پردازیم :

Intel Core i9-9900K

بهترین برند پردازنده کدام است ؟

بهترین برند پردازنده کدام است ؟

  • نام تراشه : Intel Core
  • مشخصه قدرت : i9
  • شماره اول مدل که بیانگر نسل تراشه است : 9
  • شماره ثبت شده برای تراشه : 900
  • میزان قدرت بر اساس حروف الفبای انگلیسی : K

◊◊  جهت دریافت مشاوره رایگان با ما در ارتباط باشید  ◊◊

پردازنده های AMD :

شرکت AMD در سال ۱۹۶۹ و در منطقه Sunnyvale ایالت کالیفرنیا آغاز به کار کرد. همه بر این باورند که این کمپانی تنها در حوزه تراشه و سی پی یو فعالیت میکند و تنها کاری که انجام میدهد ساخت سی پی یو است اما این کمپانی مطرح علاوه بر تولید تراشه های گوناگون در حوزه ساخت و طراحی انواع مادربرد و چیپست نیز فعالیت می کند و در تمام این حوزه ها تاکنون توانسته موفق عمل کند حتی در حوزه ساخت سی پی یو، چرا که ارزان ترین سی پی یو ها برای شرکت AMD است.

نخستین سی پی یو های ساخته شده توسط این کمپانی مطرح  AMD Ryzen عنوان گرفت که به چهار خانواده تقسیم شد: Ryzen 7 ، Ryzen 5 و Ryzen 9 ،Ryzen 5. طبیعتا به طبع هرچه عدد بالاتر باشد، ویژگی های سی پی یو نیز بیشتر میشود و قدرتمند تر میشود. با وجود این سه تراشه در بازار، مقایسه AMD با دیگر رقبا اصلا کار دشواری نبود. Ryzen 3 معادل Intel i3 ، Ryzen 5 معادل Intel i5 و Ryzen 7 نیز معادل Intel i7 بود.
  • Ryzen 3 – این پردازنده بسیار عمومی است و برای مصارف عمومی تولید و طراحی شده است یعنی در حد همان فیلم دیدن و وب گردی و در نهایت کار کردن با مجموعه آفیس. این سی پی یو با سی پی یو های نسل سوم اینتل Core i3 برابر است و در همان حد پاسخگوی نیاز است و این پردازنده ها عموما دارای ۴ هسته هستند.
  • Ryzen 5 – این پردازنده نیز درست مثل نسل پنجم اینتل است و در همان حد می تواند نیاز های شما را پاسخگو باشد و برای انجام امورات نیمه حرفه ای خوب است و تنها مزیت اش نسبت به نسل پنجم اینتل این است که ارزان تر است اما طبیعتا سی پی یو اینتل Core i5 بسیار کارآمد تر است.
  • Ryzen 7 – این پردازنده نیز درست مانند نسل هفتم سی پی یو های اینتل است و تنها حسنی که دارد این است که ارزان تر است اما درست مثل مورد بالایی کارایی اش تا حدودی قابل مقایسه با core i7 نیست. اما پردازنده اقتصادی و نسبتا خوبی است.
  • Ryzen 9 – این پردازنده در بین پردازنده های شرکت AMD بسیار عالی است و بی رقیب است اما می توان گفت با نسل نهم اینتل دنیایی فرق دارد و درست است که ارزان تر ایست اما قطعا کارایی Core i9 را ندارد و شاید بتواند گوشه ای از فعالیت های این سی پی یو اینتل را ساپورت کند امات قطعا غیر قابل قیاس است.

به یکی از سی پی یو های متوسط AMD که در ذیل آمده می پردازیم :

AMD Ryzen 5 3600X

بهترین برند پردازنده کدام است ؟

بهترین برند پردازنده کدام است ؟

  • نام تراشه‌ :‌ Ryzen
  • مشخصه قدرت : 5
  • شماره اول مدل که بیانگر نسل تراشه است : 3
  • شماره ثبت شده برای تراشه : 600 
  • میزان قدرت بر اساس حروف الفبای انگلیسی : X

تفاوت پردازنده های AMD و Intel :

  1. پردازنده های شرکت Intel به مراتب از پردازنده های شرکت AMD در بیشتر موارد برتری چشمگیری دارند.
  2. محصولات AMD به نسبت محصولات مشابه شرکت Intel قیمت ارزان‌ تری دارند.
  3. پردازنده های شرکت Intel معمولا دو برابر پردازنده های AMD هستند.
  4. پردازنده های AMD برای اولین بار کنترلر حافظه را درون پردازنده قرار دادند، کاری که Intel انجام نداد.

نکاتی که قبل از خرید سی پی یو باید بدانید :

حالا که با انواع و جزئیات سی پی یو ها به خوبی آشنا شدیم وقت آن رسیده است که بدانید تمام این تراشه ها بر اساس یک قاعده کلی ساخته نمیشوند بنابراین هر کدام ویژگی های منحصر به فرد خود را دارند. با ما همراه باشید تا این مشخصه های منحصر به فرد را برایتان بازگو کنیم.

هسته‌ ها :

بهترین برند پردازنده کدام است ؟

بهترین برند پردازنده کدام است ؟

تا زمان های گذشته ما با سی پی یو هایی مواجه میشدیم که فقط از یک هسته برای امورات خود بهره می بردند اما اکنون میبینیم که پردازنده ها با حتی ۸ هسته نیز به فعالیت می پردازند و طبیعتا از قدرت بسیار بسیار بالایی برخوردار هستند.

اما شاید با خودتان بگویید این هسته های بیشتر چه سودی به حال ما دارند و باید بگوییم که اگر شما ده تا دست داشتید کارها سریعتر پیش می رفت یا الان که دو تا دست دارید؟ خب پاسخ این سوال واضح است و برای هسته های یک سی پی یو نیز دقیقا به همین منوال است و هرچه هسته ها بیشتر به طبع قدرت و سرعت سی پی یو بیشتر است.

حافظه کش ( Cache ) :

حافظه کش درست مثل رم است و یک حافظه بسیار کم است که صرفا اطلاعات ثانویه سی پی یو را در خود ذخیره میکند تا هنگامی که سی پی یو به انها نیاز داشت به سرعت آن اطلاعات را به سی پی یو می دهد و باعث میشود سرعت عملکرد سی پی یو بالاتر برود.

سازگاری سوکت‌ :

برای خرید یک سی پی یو مهمترین رکن ان این است که سوکت های پردازنده با مادربرد خریداری شده اتان سازگاری داشته باشد و اگر مادربرد را پیش از سی پی یو خریداری کرده اید سعی کنید سی پی یو را بخرید که سوکت هایش با سوکت های مادربردتان سازگاری داشته باشد تا به خوبی بر روی مادربردتان سوار شود.

فرکانس کاری ( Hz ) :

فرکانس یک سی پی یو با واحدی به نام هرتز تعیین می شود. این فرکانس نشان دهنده سرعت سی پی یو است. در قدیم هرچه فرکانس یک سی پی یو بالاتر می بود به نسبت سرعت آن ههم بالاتر می بود اما اکنون ورق برگشته است.

مقاومت حرارتی ( TDP ) :

بعضی از سی پی یو ها یک مقدار خاصی دارند که اگر حرارت آن مقدار خاصشان را رد کند میسوزند و به این رقم خاصی که تعریف شده است که حرارت به این حد نرسد، بیشینه حرارت می گویند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *