⇐  انواع و اجزای سخت افزار لپ تاپ  ⇒

انواع و اجزای سخت افزار لپ تاپ به یکی از مشکلات های اشخاصی بدل شده که هدفشان خرید لپ تاپ است. وقتی که به بازار می روند برای خرید لپ تاپ از مشتری کلماتی را میشنوند که نمیدانند چی هست و چه کاری میکند. البته بعضا به روی خودشان نمی آورند و جوری تظاهر میکنند که گویا تمام صحبت های او را با عمق وجود خود درک کرده اند، در حالی که اینطوری نیست و در آخر شاهد هستند که برای خرید لپ تاپ ۲۰ میلیونی رفتند بازار، اما لپ تاپ ۴۰ میلیونی دستشان است. پس اگه علاقه مند هستید تا با انواع و اجزای سخت افزار لپ تاپ بصورت علمی آشنا بشوید تا انتهای این مقاله با آسا ایده همراه باشید.

سخت افزار لپ تاپ :

سخت افزار لپ تاپ به مجموعه ای از اجزای فیزیکی می گویند که یک لپ تاپ را تشکیل میدهد. سخت افزار لپ تاپ در واقع همان قسمت ها یا اجزای فیزیکی لپ تاپ نظیر مانیتور، صفحه کلید، هارد ، بخش های گوناگون سیستم (کارت های گرافیک، کارت های صدا، حافظه اصلی، مادربرد) و غیره هستند که برای کاربر غیر قابل دسترسی است.

اما برعکس سخت افزار، نرم افزار مجموعه ای از راهکارهای قابل خواندن برای سیستم است که به سی پی یو دستور میدهد تا کارهای ویژه ای را انجام دهد.

⇐  یا به دیگر سخن میتوان گفت نرم افزار، رابطی بین کاربر و سخت افزار است.  ⇒

اجزای سخت افزار لپ تاپ :

مادربرد :

انواع و اجزای سخت افزار لپ تاپ

انواع و اجزای سخت افزار لپ تاپ

مادر برد بخش اصلی یک لپ تاپ است، با ما همراه باشید تا برایتان بگوییم که چه وظایفی دارد.

مادربرد یک مدار چاپی است که مثل کنترل کننده هوایی کامپیوتر کار می کند. این سخت افزار همه اجزای کامپیوتر را یکپارچه می کند، مطمئن میشود که که برق به درستی هدایت می شود. کمپانی های سازنده مادربرد نظیر Intel, MSI, Gigabyte,  Asus هستند که هرکدام به گونه ای در این حوزه قدرتمند هستند.

دقت کنید که منظورمان از مادربرد سی پی یو نیست! در ادامه با CPU آشنا خواهیم شد. CPU سخت افزاری است که در حقیقت همه وظایف به دوش اوست. و بعد مادربرد این وظایف او را به خوبی منظم و سازماندهی میکند. هیچ قطعه سخت افزاری بدون مادربرد قادر نیست فعالیت کند. برای همین هم است که می گوییم مادربرد یک قطعه حیاتی است. پیشنهاد میکنیم وقتی خواستید لپ تاپ بخرید به مادربرد آن و برندش دقت خیلی زیادی کنید.

CPU لپ تاپ چیست :

دومین سخت افزاری که وجودش ضروری است سی پی یو (CPU) لپ تاپ است که بعد از مادربرد قطعه اصلی یک سیستم به حساب می آید. CPU بر روی مادربرد ها سوار شده و سی پی یو عنوان “مغز”  کامپیوتر را به خود گرفته است و تأثیر زیادی در سرعت لپ تاپ شما دارد، اما پیش از خرید لپ تاپ ببینید که چه کارهایی از او انتظار دارید، حتی ارزان ترین لپ تاپ ممکن است نیاز شما را بتواند مرتفع کند. اگر میبینید لپ تاپی گران است چون سخت افزار بکار برده شده در آن نیز گران است.

Intel Xeon  :

سی پی یو های بسیار قوی و اما گرانی هستند. اگر شما کارهایی که از لپ تاپ انتظار دارید نظیر مدل‌ سازی سه بعدی یا ادیت فیلم باشد، باید به فکر یک لپ‌ تاپ باشید که از این سی پی یو در آن استفاده شده باشد، اما طبیعتا عمر باتری برای اینگونه لپ تاپ ها به شدت پایین است چون نیرو زیادی را جذب می کند.

Intel Core i9 :

سی پی یو های Core i9 فعالیت سریع تری نسبت به سایر سی پی یو های عرضه شده در بازار دارند. از این سی پی یو تنها در لپ تاپ های پریمیوم، لپ تاپ های مورد استفاده در شرکت های غول پیکر نظیر ناسا و گیمر های فوق حرفه ای و جدید ترین مک بوک های اپل بهره برده میشود. سی پی یو های Core i9 تنها در حالتی صرفه اقتصادی دارند که شما یک کاربر فوق حرفه ای باشید که قراراست حسابی از لپ تاپتان کار بکشید.

Intel Core i7 :

انواع و اجزای سخت افزار لپ تاپ

انواع و اجزای سخت افزار لپ تاپ

یک مرحله از  Core i5 بالاتر است، مدل هایی که حروف پایانی آنها HQ یا K باشد در مقایسه با سایر مدل های Core i7 بهتر هستند. تمام سری های این سی پی یو چهار هسته دارند، همچنین سرعت روند اجرا کردن بازی های سنگین در آنها بیشتر است. همچنین سی پی یو های سری Core i7 Y هستند که از قدرت و عملکرد پایین تری برخوردار هستند.

Intel Core i5 :

مدل هایی که آخرشان به U ختم میشود نظیر Core i5-7200U بسیار خوب هستند اما ذخیره نیرو هستند و کارایی متوسطی دارند و در لپ تاپ های میان رده از آنها استفاده میشود. مدل های سی پی یو که از Y در آخر مدل آن بکار برده شده، توانایی پایین تری داشته و فعالیتشان رضایت بخش نیست! البته در نقطه مقابل، مدل هایی با حرف آخر HQ بسیار قدرتمند هستند و برای گیمر های حرفه ای ساخته شده اند.

Intel Core i3 :

کارایی آن فقط یک مرحله کمتر از Core i5 است و نیز قیمت مطلوب تری را داراست. مناسب برای فیلم دیدن و وب گردی است، با توجه به نکات گفته شده پیشنهاد ما استفاده از سی پی یو های  core i5  است.

AMD Ryzen Mobile :

مجموعه جدید سی پی یو هایی است که برای مبارزه با Core i5 و Core i7 تولید و طراحی شده اند.

AMD A, FX or E Series :

در لپ تاپ های اقتصادی، سی پی یو های AMD را میبینید. کمپانی های سازنده لپ تاپ به جای CPU ها آنها را APU خطاب میکنند، برای کسانی که نهایت کارشان با لپ تاپ دیدن فیلم و در نهایتش وب گردی و استفاده از ورد است، بهترین گزینه است.

Intel Pentium / Celeron :

در لپ تاپ های ارزان دیده میشود که پایین ترین سطح قدرت را داراست. اما اگر لپ تاپ را فقط برای فیلم و وب گردی و ورد می خواهید؛ این نیز انتخابی مناسب است. اگر قادرید پول بیشتری برای خرید Core i3 یا i5 بدهید، عالی تر است. زیرا هیچ تضمینی وجود ندارد که شما تا ۱۰ سال آینده نیز لپ تاپ را فقط برای فیلم و وبگردی بخواهید.

RAM :

‌RAM  یا Random Access Memory مدلی از حافظه برای ذخیره‌ سازی اطلاعات است که دیتا ها را در مدت زمانی کوتاه ( وابسته به مقدار رم )در خود نگه می دارد. رم به سیستم شما این دسترسی را میدهد که ‌با سرعت بالا به دیتا های مورد نیاز دست یابد و به دنبال تحقق این امر تأثیر شایانی بر سرعت عملکرد سیستم شما دارد. نکته دیگر این است که رم یک حافظه موقتی است که بعد از هر بار خاموش و روشن کردن لپ تاپ همه دیتا های ذخیره شده ‌روی آن پاک می‌ شود و فقط یک منتقل کننده اطلاعات است. بعضی از لپ تاپ ها فقط ۲ گیگابایت رم دارند، اما در بهترین وضعیت شما قادرید حداقل ۱۶گیگابایت حتی اگر پول کافی دارید از ۳۲ گیگابایت رم نیز برای لپ تاپ خود بهره ببرید.

♦♦  جهت مشاوره رایگان برای خرید بهترین لپ تاپ با ارزان ترین قیمت با ما در ارتباط باشید ♦♦

هارد ذخیره کننده اطلاعات :

بعد از اینکه سرعت پردازنده مهم است، سرعت هارد ذخیره سازی اطلاعات نیز مهم است. اگر پول بیشتری دارید میتوانید یک لپ تاپ با هارد (SSD) به جای یک هارد معمولی بخرید، زیرا سرعت لپ تاپ شما را سه برابر و حتی بیشتر میکند. لپ تاپ های ارزان از هارد eMMC بهره می برند که از دیدگاه یک متخصص شاید در این لپ تاپ ها هارد SSD باشد، اما قطع به یقین سرعتش از یک هارد دیسک معمولی نه بیشتر است و نه کمتر.

انواع و اجزای سخت افزار لپ تاپ

انواع و اجزای سخت افزار لپ تاپ

مانیتور :

هرچه تراکم پیکسلی یک مانیتور بیشتر باشد تصویری که مشاهده خواهید کرد، واضح تر به نظر می رسد. اما اگر پول کافی دارید پیشنهاد می کنیم لپ تاپی بخرید که مانیتورش فول اچ دی باشد. لپ تاپ های جدید مانیتوری فوق حرفه ای دارند که به آخرین فناوری روز دنیا مجهز شده است؛ یعنی 4K که البته ناگفته نماند که استفاده از این تکنولوژی به نسبت برق بیشتری را از باتری گرفته و در نتیجه عمر باتری را پایین می آورد.

کارت گرافیک :

اگر وقتی که مشغول بازی کردن هستید اشیا مختلفی را در صفحه نمی بیند و احساس نمی کنید که سرعت بازی پایین است یا حس می کنید کاملا در فضای بازی هستید، تمام این ها به این خاطر است که لپ تاپی که خریداری کرده اید مجهز به یک کارت گرافیک مجزا هست و این کارت گرافک از قدرت بسیار بالایی نیز برخوردار است. اما در نقطه مقابل اگر هنگام بازی مداما با لک و کندی مواجه می شوید و احساس می کنید لپ تاپتان کشش انجام این بازی را ندارد یا راه رفتن و هر عمل دیگری در بازی به شدت کند شده است. تمام این ها به خاطر این است که لپ تاپ شما توانایی انجام آن بازی را  ندارد! چون کارت گرافیک شما پایین است.

پورت ها یا درگاه ها :

بیشتر لپ تاپ ها دارای درگاه USB 3.0 و HDMI هستند؛ و همچنین تعداد زیادی لپ تاپ از پورت های USB Type C یا Thunderbolt 3 بهره می برند که سازگار با USB Type-C هستند. داشتن Type-C یک مزیت بزرگ است چونکه می توانید از آن برای وصل کردن به شارژر ها و فلش ها و غیره استفاده کنید.

⇐  ما در فروشگاه بزرگ آسا ایده با پرسنلی مجرب و نخبه آمادگی کامل جهت مشاوره رایگان و نیز فروش لپ تاپ با بهترین کیفیت و نازل ترین قیمت را دارا هستیم  ⇒

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *