سخت افزار

بررسی تخصصی مانیتور ها

بررسی تخصصی مانیتور ها

⇐  بررسی تخصصی مانیتور ها  ⇒

ما در این مقاله به بررسی تخصصی مانیتور های موجود در بازار و ویژگی‌ های اساسی آن‌ ها نظیر رزولوشن، نرخ تازه‌ سازی و کیفیت تصویر و… می پردازیم و در آخر موارد کلیدی برای خرید بهترین مانیتور با توجه به نیاز‌ های مختلف و قیمت های مختلف را برای شما عزیزان تشریح می کنیم.

انواع مانیتور‌ های موجود در بازار :

مانیتور ها را از دید کارایی می‌ توان به سه رده‌ ی کاربری مصارف معمولی، حرفه‌ ای و گیمینگ تقسیم کرد که در ادامه دقیق تر می پردازیم پس با ما همراه باشید.

مصارف معمولی:

مانیتور‌ ها برای مصرف معمولی، مانیتور هایی هستند که برای انجام کارهای همیشگی و عادی نظیر دفتری، کسب‌ و‌ کار و اداری و نیز در منازل و دفاتر کار و ادارات هستند. این مانیتور ها بیشتر برای کاربردهای عادی، اجرای نرم‌ افزار‌ های مجموعه آفیس، وب گردی و دیدن فیلم های با کیفیت معمولی و در کل اجرای برنامه‌ های معمولی، هستند. کامپیوترها به راحتی به این مانیتور ها وصل میشوند.

مانیتور های حرفه‌ ای :

برای اشخاص حرفه ای، گرافیست‌ ها، معماران، طراحان، انیمیشن ساز‌ها، سینماگران، ادیتوران فیلم، بهترین انتخاب یک مانیتور خفن و حرفه‌ ای است. این مانیتور ها رنگ های واقعی را به شما نمایش می دهند.

اگر چه قیمت این مانیتور ها بالاست اما برای کارهای گرافیکی نباید به سراغ مانیتور های ارزان رفت؛ چون رنگ ها را واقعی نشان نمی دهند و در نتیجه خروجی کار ممکن است انقدر ها رضایت بخش نباشد.

مانیتور‌ های گیمینگ :

مهم‌ ترین ویژگی یک مانیتور گیمینگ عالی، سرعت بالای آن است؛ به دیگر سخن میتوان گفت این دسته از مانیتورها باید نرخ تازه‌ سازی بالا و زمان ارائه خدمات بالتری را دارا باشند. ماکسیمم نرخ تازه‌ سازی در مانیتور‌ های قدرتمند ۲۴۰ هرتز است. با دارا بودن این ویژگی می بینید که بازی به صورت روان، بدون لک اجرا می شود. سرعت پاسخگویی نیز یعنی پیکسل ها فورا خود را با محیط جدید تطبیق دهند. تاکنون سریع‌ ترین مانیتور‌ ها، سرعت پاسخگویی در حد یک میلی ثانیه دارند.

⇐  جهت مشاوره رایگان در خرید بهترین و به روز ترین مانیتور های روز دنیا با ما همراه باشید  ⇒

بررسی تخصصی مانیتور ها از نظر مشخصات فنی :

اولین گام برای خرید مانیتوری خوب، رصد مشخصات فنی آن است. اگر مشخصات فنی یک مانیتور را مهندسی شده بررسی کنید تا حد زیادی انتخاب خوبی خواهید داشت. مشخصات فنی که باید رصد شوند عبارتند از:

بررسی تخصصی مانیتور ها

بررسی تخصصی مانیتور ها

رزولوشن مانیتور :

محتوایی که روی هر مانیتور LCD دیده میشود، تشکیل شده از میلیون‌ ها پیکسل ریز است. پیکسل ریزترین قطعه هر مانیتور به شمار می رود. هر پیکسل دارای سه ساب‌ پیکسل است و هر ساب‌ پیکسل عهده دار نمایش یکی از ۳ رنگ‌ (RGB) است. رزولوشن مانیتور وابسته به تراکم پیکسلی یک مانیتور است. روش به دست آوردن رزولوشن یک مانیتور به این گونه است که پیکسل های عرض را ضربدر پیکسل های ارتفاع می کنید.

اغلب قریب به اتفاق مانیتور های امروزی با رزولوشن های زیر عرضه می شوند.

1920×1080=1080p (Full HD)

2560×1440=1440p (QHD)

3840×2160=2160p (4K) (UHD)

بررسی تخصصی مانیتور ها

بررسی تخصصی مانیتور ها

اندازه‌ ی مانیتور :

وقتی در بازار جستجو میکنیم در پی یافتن یک مانیتور خوب، معمولاً اولین چیزی که بهش فکر می کنید، اندازه‌ ی مانیتور است. هرچه این مانیتور بزرگتر باشد کار با آن لذت بخش تر است؛ اما همیشه بزرگتر بودن مانیتور دال بر خوب بودن آن نیست.

مانیتور‌ های امروزی عموما اندازه‌ هایی از ۲۱ تا ۳۴ اینچ دارند، اما بعضی اوقات مدل‌ هایی با نسبت تصویر متفاوت تا ۴۹ اینچ نیز در بازار یافت می شوند. جدای از تمام تکنولوژی هایی که در ساخت یک مانیتور استفاده میشود، طبیعتا با افزایش ابعاد، قیمت مانیتور نیز بیشتر می‌ شود. وقتی می خواهید مانیتور بخرید دقت کنید که هرچه بزرگتر بشوند و تراکم پیکسلی شان دست نخورد طبیعتا کیفیت تصویر نیز کم خواهد شد. تا حدی که ممکنه از نزدیک بتونید پیکسل ها رو ببینید که این خیلی بد است. بنابراین پیشنهاد ما این است که تنها در حالتی مانیتوری با ابعاد بزرگتر از ۲۷ اینچ بخرید که رزولوشن آن بیشتر از 1080p باشد.

نسبت تصویر (Aspect Ratio) :

حالا که میدانید رزولوشن و پیکسل چیست، به مسئله ذیل می پردازیم.

بررسی تخصصی مانیتور ها

بررسی تخصصی مانیتور ها

نسبت تصویر یعنی نسبت عرض مانیتور به ارتفاع آن.

تلویزیون‌ های قدیمی نمایشگری مربعی شکل داشتند و با عرض کمی بزرگتر از ارتفاع، نسبت تصویر ۴:۳ داشتند. در سال ۱۹۸۷ اولین مانیتور‌ ها با این نسبت تصویر و رزولوشن ۴۸۰×۶۴۰ به بازار عرضه شد. تاکنون عمده مانیتور های موجود نسبت تصویر ۱۶:۹ دارند. مانیتور های FHD با رزولوشن ۱۰۸۰×۱۹۲۰، نمونه‌ های QHD و 4K با رزولوشن ۱۴۴۰×۲۵۶۰ و ۲۱۶۰×۳۸۴۰ با این نسبت تصویر در بازار یافت میشوند.

مانیتور های فوق عریض :

این مانیتور‌ ها همان‌ طور که از نام‌ شان مشخص است، عرض بسیار زیادی را دارا هستند. مانیتور‌ های فوق عریض بصورت درازتری تصویر می دهند مثل اینکه چند مانیتور را کنار هم گذاشته باشید در حالی ک تنها یک مانیتور است.

این مانیور ها بسیار حرفه ای هستند و می توانید با این مانیتور ها فیلم های 360 درجه ای مشاهده کنید.

تراکم پیکسلی :

یکی از پارامتر های حائز اهمیت در کیفیت تصویر یک مانیتور LCD تراکم پیکسلی آن است که در هر اینچ از پنل مانیتور قرار گرفته شده است. هرچه تراکم پیکسلی بالاتر باشد به نسبت تصویر واضح تری را به شما ارائه می کند.

هرچه مانیتوری با تراکم پیکسلی کم اندازه اش بزرگتر شود وضوح تصویر به شدت افت پیدا می کند و دقیقا در نقطه مقابل هرچه تراکم پیکسلی یک مانیتور زیاد باشد و ابعاد آن مانیتور هم کم باشد، وضوح تصویر به طور چشمگیری افزایش پیدا می کند. به‌ همین خاطر است که در مانیتور موبایل فیلم های 1080p شفاف‌ تر و واضح‌ تر از تلویزیون‌ های ۵۰ اینچی است.

در هنگامی که تراکم پیکسلی ثابت باشد هرچه مانتیور بزرگتر شود به نسبت کیفیت پایین می آید.

بهترین تراکم پیکسلی برای مانیتوری که قرار است محیط ویندوز را به نمایش بگذارد ۱۰۹ پیکسل بر اینچ است. در این وضعیت، متن ها، نوشته ها و آیکون های ویندوز از نظر خوانایی و شفافیت در ایده آل ترین وضعیت قرار دارند. کمپانی های سازنده مانیتور ها براساس استقبال کاربران، سعی می کنند مانیتوری با ابعاد بزرگتر و تراکم پیکسلی بالاتر را عرضه کنند تا کاربران خواهان بیشتر آن باشند. مشاهده‌ ی رزولوشن‌ های بالایی نظیر 4K روی مانیتور های ۲۴ تا ۲۸ اینچی، یکی از موفقیت های کمپانی هاست.

ℵ  جهت مشاهده قیمت و مشخصات انواع مانیتور ها با ما همراه باشید  ℵ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *