⇐ بررسی ویندوز ۱۱ مایکروسافت ⇒
ابر شرکت مطرح مایکروسافت، بالاخره پس از گذشت مدت تقریبی ۳ ماه شایعه پراکنی و ایده پردازی و ایجاد فضای مبهم برای کاربرانش، یازدهمین سیستم عامل محبوب و پرطرفدار خودش را با نام ویندوز ELEVEN رونمایی کرد. ما در این مقاله قصد داریم به گونه ای برای شما ویندوز ۱۱ را شرح دهیم که بتوانید به راحتی میان نسل یازدهم و نسل دهم و یا حتی هشتم این ابر شرکت بهترین گزینه را انتخاب کنید. پس با ما همراه باشید.
۲۴ ژوئن ( ۳ تیر سال جاری )، مایکروسافت در رویدادی عجیب و غریب از «نسل یازدهم ویندوز» با نام ویندوز 11 رونمایی کرد. آقای پانوس پانای، مدیر بخش سخت افزاری محصولات مایکروسافت نظیر سورفیس که حالا رئیس پروژه ویندوز ۱۱ است، در رویدادی عجیب خبر از تغییرات اساسی در ویندوز ۱۰ داد. با ما همراه باشید تا شما را در مورد هر آنچه از به روزرسانی بزرگ ویندوز در بستر اینترنت منتشر شده است به راحتی مطلع کنیم، مواردی که از ویندوز ۱۱ ابر شرکت مایکروسافت منتشر شده است عبارتست از : تاریخ احتمالی انتشار، حداقل مشخصات سیستم مورد نیاز و ویژگیهای جدید این ویندوز نوظهور.
ویژگی های ویندوز ۱۱ :
ابر شرکت مایکروسافت قبلاً به طور رسمی به برخی از ویژگی های ویندوز ۱۱ اشاره کرده است که نظیر : ارتقا هوش مصنوعی به منظور پیشرفت در فرآیند تایپ صوتی، کیبورد لمسی بهتر با جزیره ای شدن بیشتر کلیدها، صدا ها، رنگ ها، انیمیشن ها و حتی فونت ها و آیکون های جدید است.
گفته شده است که ابر شرکت مایکروسافت به بخش تنظیمات ویندوز، عددی برای نمایان کردن مصرف باتری می افزاید. این ویژگی خیلی وقت است در سیستم عامل اندروید و IOS وجود دارد.
البته باید این حقیقت را اعتراف کنیم که تغییراتی که در ویندوز ۱۱ میبینیم انقدر عجیب و غریب نیست که بگوییم قرار است همه را در شوک فرو ببرد، وقتی که مایکروسافت ویندوز ۸ را عرضه کرد همه از وجودش تعجب کردند چون تغییراتش نسبت به ویندوز ۷ بسیار زیاد بود به همین علت همه را در شوک فرو برد؛ اما آلان احتمال رخ دادن چنین پدیده ای عملا صفر است.
تغییرات مایکروسافت استور در ویندوز ۱۱ :
مایکروسافت از نسخه ی جدید فروشگاه ویندوز نیز پرده برداشت و این اپدیت را قدم بزرگی برای بروز تحول در فروشگاه ویندوز خواند. این تحول در حالی است که تا حالا ویندوز نتوانسته نظر کاربران را در خصوص فروشگاه خودش جلب کند! همانطور که گوگل جذب کرد.
از این به بعد شما می توانید برای پرداخت در فروشگاه ویندوز از سیستم پرداخت پیش فرض مایکروسافت استفاد نکنید تا تمامی پول پرداختی شما برای نرم افزار ها به صورت کامل به سازند هو مجموعه ارائه دهنده خدمات نرم افزار مورد نظرتان برسد. البته تحقق این مسئله در مورد بازی ها نیست. مایکروسافت اعتراف کرده سخت افزار ایکس باکس بسیار گران است به همین خاطر آن را با ضرر مالی می فروشد و سودش را از ۳۰ درصد سهم فروش بازی ها و سرویس اشتراک جبران می کند. این شرکت اخیرا اعلام کرد از اول آگوست (۱۰ مرداد)، کمیسیون خود را برای بازی هایی که در فروشگاه ویندوز می فروشد، از ۳۰ درصد به ۱۲ درصد می رساند.
اپلیکیشن های اندرویدی در ویندوز ۱۱ :
یکی دیگر از قابلیت بزرگ و چشمگیر فروشگاه جدید مایکروسافت وجود نرم افزارهای اندرویدی در آن است که در نسخه ی جدید ویندوز به راحتی اجرا خواهند شد. این قابلیت به خاطر ادغام شدن فروشگاه آمازون با فروشگاه ویندوز به وجود می آید.
مایکروسافت برای تغییر و تحولی شگرف در ویندوز ۱۱ خود را از همیشه آماده تر کرده است، به نظر می رسد فروشگاه نرم افزار های ویندوزی نیز به خاطر سیاست های جدید با استقبال پر شوری از سمت توسعه دهندگان و کاربران رو به رو شود.
ℵ با بهترین اپلیکیشن های پیام رسانی و ویندوزی روز دنیا در مقاله دیگر ما، آشنا شوید ℵ
اپلیکیشن Chat، پیام رسان پیش فرض ویندوز ۱۱ :
یکی از این قابلیت های جدید و البته ضروری ویندوز ۱۱، اپلیکیشنی به نام «چت» (Chat) است که به صورت از پیش نصب شده در این نسخه ویندوز وجود دارد و به گفته مایکروسافت، به کاربران این امکان را می دهد تا با دوستان، اعضای خانواده و همکاران از طریق مایکروسافت تیمز در ارتباط باشند.
این نرم افزار جدید بر پایه نسخه مایکروسافت تیمز (Microsoft Teams) مخصوص مصرف کننده توسعه یافته و به کاربران دسترسی به این امکان را می دهد تا به سرعت و مستقیما از بخش نوار ابزار ویندوز، با دوستان و همکاران خود متن، تصاویر و اسناد به اشتراک بگذارند و حتی از همین بخش، تماس های صوتی و تصویری برقرار کنند.
مایکروسافت می گوید چون تیمز از قابلیت کراس پلتفرم پشتیبانی می کند، با اپلیکیشن Chat می توانید با هر کسی، در هرجایی و در هر پلتفرمی از جمله پی سی، اندروید یا آیفون در ارتباط باشید.
رابط کاربری Chat شامل دکمه Meet Now در قسمت بالای نرم افزار است که به کاربر اجازه می دهد تماس ویدیویی برقرار کرده و حتی افرادی را که حساب مایکروسافت ندارند نیز به این تماس دعوت کند. این اپلیکیشن همچنین از قابلیت ارسال پیامک به اندروید و آیفون پشتیبانی می کند.
از آنجایی که اسکایپ که تاکنون به صورت پیام رسان پیش فرض ویندوز به حساب می آمد، دیگر در ویندوز ۱۱ به صورت از پیش نصب نشده وجود ندارد، احتمالا قرار است با Chat جایگزین شود. قابلیت Meet Now در ویندوز ۱۰ نیز با اپلیکیشن Chat جایگزین شده و حالا به طور پیش فرض در نواز ابزار پین شده است.
◊◊ در راستای ویندوز ۱۱ و نحوه نصب و مشاوره در حوزه سخت افزاری مورد نیاز این ویندوز اگر سوالی دارید میتوانید با ما در تماس باشید ◊◊
فضای کاربری ویندوز ۱۱ :
از جنبه ظاهری، واضح ترین تغییرات در خصوص نوار ابزار رخ داده است. مایکروسافت آیکون های نرم افزار ها را در وسط متمرکز کرده، بخش نوتیفیکیشن را بهبود بیشتری بخشیده و دکمه استارت و منو جدیدی را برای ویندوز ۱۱ قرار داده است.
منوی استارت جدید، نسخه ساده تر شده منویی است که تاکنون در ویندوز ۱۰ وجود داشته است و در آن جایگاهی برای آن مربع هایی که با اخبار و پیشبینی آب و هوا به روزرسانی می شدند، نیست. در عوض، منو ویندوز 11 شامل نرم افزارهای پین شده، فایل های اخیر و دسترسی سریع به قابلیت خاموش کردن و ری استارت کردن سیستم است. بطور کل می بینیم که تمام تغییرات اعمال شده فضای کاربری را برای تمام کاربران به ساده ترین شکل ممکن تبدیل کرده است.
اگر نمی خواهید آیکون نرم افزارها و منو استارت در وسط باشد، می توانید آن ها را به سمت چپ صفحه منتقل کنید. همانطور که شایعه شده بود، گوشه منو ها، نرم افزارها و جستجوگر فایل، گرد شده است. همچنین در نوار ابزار ویندوز ۱۱، آیکون جدیدی به نام Widgets اضافه شده است. در رویداد مایکروسافت، مشخص شد ویجت ها به نوار ابزار ویندوز برگشته است که برخی از آن ها برای دسترسی سریع به اخبار، آب و هوا و سایر محتوای وب کاربرد دارند.
حداقل مشخصات سخت افزاری ویندوز 11 :
حداقل مشخصات سخت افزاری سیستم مورد نیاز برای اجرای ویندوز ۱۱ به شرح زیر است:
- پردازندهی ۶۴ بیتی دو هسته ای با فرکانس یک گیگاهرتز
- ۴ گیگابایت رم
- ۶۴ گیگابایت حافظهی ذخیرهسازی
- نمایشگر ۹ اینچی
- رزولوشن ۱۳۶۶ در ۷۶۸
- پشتیبانی از UEFI، Secure Boot و TPM 2.0
- پشتیبانی از دایرکت ایکس ۱۲ و WWWDM 2.x
تنها تغییر فهرست بالا در مقایسه با ویندوز ۱۰، عبارت ۶۴ بیتی در پردازنده ی مورد نیاز است. این موضوع به معنای حذف نسخه ی ۳۲ بیتی ویندوز است. البته پشتیبانی از نرم افزار های ۳۲ بیتی همچنان ادامه دارد. نکته ی نهفته این فهرست اینست که نیاز به مانیتورهای حداقل ۹ اینچی است. با این تفاسیر دیگر نباید انتظار تبلت یا مینی لپ تاپ های ۸ اینچی با سیستم عامل ویندوز ۱۱ را داشته باشیم.
قیمت و تاریخ انتشار ویندوز ۱۱ :
ابر شرکت مطرح مایکروسافت این قول را داده است تا ویندوز ۱۱ برای کاربران ویندوز ۱۰ در قالب یک آپدیت رایگان باشد. هر چند این موضوع برای کاربران موبایل امری طبیعی است اما برای مایکروسافت و ویندوز انقدرها طبیعی نبود!
مایکروسافت اطلاعات دقیقی درباره تاریخ انتشار ویندوز ۱۱ نگفته است، اما وعده داد که کاربران ویندوز ۱۰ در تعطیلات پیش رو بروزرسانی ویندوز ۱۱ را به صورت رایگان دریافت خواهند کرد.
بر اساس مدل عرضه نسخه های قبلی ویندوز، مایکروسافت ابتدا لازم است سیستم عامل بتا را قبل از انتشار برای سازندگان لپ تاپ و عموم مردم، بر پلتفرم ویندوز اینسایدر و کاربران داوطلب آزمایش کند. افرادی که می خواهند نسخه ناپایدار این ویندوز را پیش از عرضه رسمی تجربه کنند، می توانند در برنامه ویندوز اینسایدر ثبت نام کنند.