⇐ انواع CPU های ساخت Intel ⇒
معرفی انواع CPU های ساخت اینتل ( Intel ) :
ما در این مقاله قصد داریم بپردازیم به انواع CPU های ساخت Intel، پس با ما همراه باشید. شرکت بزرگ و مطرح اینتل یکی از غول های سازنده سی پی یو در دنیا است که تقریبا میتواند این ادعا را داشته باشد که رقیبی در جایگاه خود ندارد و تنها رقیب جدی شرکت اینتل، شرکت AMD است که با پیشرفت هایی که طی دو سه سال اخیر داشته است میتوان گفت به راحتی توانسته است از شرکت AMD حداقل بیشتر از ده مرحله سبقت بگیرد.
نخستین دفعه در سال 1971 بود که شرکت مطرح اینتل اعلام کرد که پردازنده ای به نام 4004 را تولید کرده است و آماده عرضه به بازار جهان است. پردازنده 4004 دارای سرعتی معادل 470 کیلوهرتز بود و ابعاد ترانزیستورهای آن به 10 میکرون می رسید. پیشرفت های بی بدیل اینتل تا جایی پیشروی کرد که توانست سی پی یوهای 8008، 8080 و 8085 را نیز تولید و طراحی کند. طبیعتا میتوان گفت که هر کدام از این پردازنده ها نسبت به نسل قبلی خود از سرعت و قابلیت های شایان و مورد توجه دیگری برخوردار می شدند و از این جهت پیشرفت های بسیاری داشتند و همین پیشرفت ها بود که شرکت اینتل را به سمت تولید بیشتر و انگیزه مضاعف سوق میداد.
مقایسه CPU های اینتل :
از ابتدای سال ۲۰۰۸ میلادی شرکت اینتل اقدام به تولید سی پی یو هایی با نسل جدید کرد و این سی پی یو ها را مادر تمام سی پی یو ها عنوان کرد و همواره در تکاپو و تلاش بود تا بتواند بهترین سی پی یو را برای کامپیوترها و سیستم های دنیا فراهم کند. شرکت اینتل از اولین سی پی یو های خود در قالب Core i رونمایی کرد. این نسل بسیار سر و صدا به پا کرد و خیلی از کارشناسان این نسل را قبول نداشتند و منتظر شکست آن بودند و خیلی ها معتقد بودند با انجام این اتفاق انقلابی در عرصه سی پی یو رخ داده است که همینطور هم بود و میبینیم که تاکنون انقدر موفق بوده که هیچ شرکتی نتوانسته روی دست اینتل بلند شود و اینتل از نسل جدید خود سری های جدیدی نظیر Core i7 و Core i9 را تولید و طراحی کرده است که خود نشان موفقیت است.
لیست پردازنده های مختلف این کمپانی مطرح و بزرگ :
- نسل اول در سال 2008 ایده اش عملی شد و شروع به تولید سی پی یو در این قالب صورت گرفت.
- نسل دوم در سال 2011 ایده اش به حیطه عمل رسید و نخستین سی پی یو ها در این قالب تولید و طراحی شد.
- نسل سوم در سال 2012 عملی شد و تنها یکسال فاصله داشت و این فاصله کم یک علت موفقیت بود برای شرکت اینتل.
- نسل چهارم در سال 2013 عملی شد و می توان گفت دست شرکت اینتل به فاصله زمانی یکسال گرم شده بود و هرساله نسل جدیدی را عرضه می کرد و بر بستر آن سی پی یو و معماری صورت میگرفت.
- نسل پنجم که نسل مطرحی بود در سال 2014 ایده اش به حیطه عمل رسید و از معماری آن به نحو احسنت بهره برده شد و تا همین لحظه نیز این نسل پیشتاز است.
اتفاق بزرگ !
- نسل ششم با سر و صدای زیادی در سال 2015 تولید و به بازار عرضه گردید. در این نسل از معماری SkyLake استفاده شده است.
- نسل هفتم ممکن است کمی ناشناخته و غیر مطرح باشد، این نسل در سال 2016 به بازار عرضه گردید و به عنوان Kaby Lake شناخته شد.
- نسل هشتم با معماری Cannonlake در سال 2017 تولید و طراحی شد و به بازار عرضه شد. این نسل در قیاس با نسل پیشین خود بسیار کوچکتر بودند.
- نسل نهم به نام Ice Lake عنوان گرفته است. قرار بود این نسل بخش عمده ای از بازار را به خودش اختصاص دهد اما اکنون میبینیم که تنها بخش کوچکی از بازار را متشکل میشود.
- نسل دهم به نام Tiger Lake است. این نسل هنوز به صورت رسمی پرده برداری نشده است و صرفا زمزمه هایی شنیده شده است و احتمالا در پایان سال ۲۰۲۲ از این نسل پرده برداری شود و رونمایی کنند.
ℵ اگر مایلید بدانید پردازنده های Intel بهتر است یا AMD پس این مقاله را از دست ندهید ℵ
بررسی حروف آخر مدل CPU ها :
حرف M بر روی انتهای سری این پردازنده ها بازگو کننده آن است که این پردازنده برای موبایل ها مناسب است.
حرف Q نشان دهنده چهار هسته ای بودن این پردازنده ها می باشد و اگر حرف HQ بر روی انتهای سری این پردازنده ها حک شده باشد، میتوان دریافت که پردازنده به قدرت پردازشی بسیار بالایی مجهز شده است.
حرف L بازگو کننده مصرف پایین پردازنده است، این سری از پردازنده ها برای محصولاتی که باتری کمی دارند بسیار مناسب است.
حرف U نیز بازگو کننده مصرف بسیار پایین انرژی در این پردازنده ها است، این امر به این دلیل است که سرعت پالس در این پردازنده ها بسیار پایین است.
نگاهی به انواع CPU های اینتل :
کمپانی مطرح اینتل تنها برای کامپیوترها سی پی یو نساخته است بلکه برای دیوایس های متفاوت دیگر نیز اقدام به ساخت سی پی یو کرده است و سعی کرده است تا در تمام این حوزه ها موفق باشد. طبیعتا ما برای انکه بدانیم باید از هر سی پی یو چه انتظاراتی داشته باشیم نیاز داریم تا بدانیم سی پی یو ما برای چه اهدافی ساخته شده است و از این جهت شرکت اینتل یکسری حروف را مشخص کرد و عنوان کرد هر حروف بیانگر این است که آن سی پی یو برای چه کاری بهینه شده است.
لیست پردازنده های مختلف کمپانی اینتل :
- حرف U بازگو کننده فوق کم مصرف بودن پردازنده است.
- عبارت HQ بازگو کننده توان بسیار عالی پردازنده برای انجام کارهای سنگین گرافیکی است.
- عبارت HK هم بازگو کننده برخوردار بودن از قدرت خوب گرافیکی است.
- حرف T بازگو کننده آن است که سی پی یو ما یک CPU کم مصرف است.
- حرف S نیز مطابق مورد بالایی، در پردازنده ها به معنای کم مصرف بودن آنهاست.
- حرف X در هر مدلی بازگو کننده آن است که این پردازنده از سرعت پردازش بالاتری برخوردار است.
- حرف M به معنای آن است که پردازنده را می توانید در موبایل ها و یا تبلت ها نیز استفاده کنید.
- حرف L هم به معنای کم مصرف بودن پردازنده ها است.