⇐ بررسی کارت های گرافیک ⇒
ما در این مقاله قصد داریم تا با پرداختن بصورت کامل به کارت گرافیک و نحوه عملکرد آن و تمام جزئیات آن بتوانیم شما را به بهترین نحو با ساز و کار و انتخاب هرچه بهتر یک کارت گرافیک نزدیک تر سازد. پس با ما همراه باشید.
امروزه بسیاری از مانیتورها هستند که از تراکم انبوهی از پیکسل تشکیل شده اند که بعضی از این مانیتور ها حتی تا میلیون ها پیکسل را نیز دارا هستند و برای بازگرداندن یک سری تصاویر یا رنگ های خاص بر روی دانه دانه پیکسل های خود نیازمند یک دستور واحد و مشخص هستند که این دستور واحد و مشخص از سوی کارت گرافیک در طی یک فرایند پیچیده به مانیتور ارسال شده و مانیتور میتواند دریابد که باید دقیقا چه تصویری و چه طیف رنگی را به کاربر نمایش دهد و حالا اگر هرچه کارت گرافیک قدرتمند تر باشد به نسبت توانایی بالاتری را نیز در ارسال پیام به مانیتور داشته و به دنبال ان مانیتور خروجی بهتری را به کاربر نمایش میدهد.
ℵ جهت مشاهده مانیتورهای روز دنیا با نازل ترین قیمت به سایت ما مراجعه کنید ℵ
کارت گرافیک چیست ؟
نحوه عملکرد یک کارت گرافیک بدین صورت است که او اطلاعات مورد نیاز خود را بسته به نیاز های خواسته شده از سوی سی پی یو جمع آوری میکند و پس از اینکه تمام اطلاعات را گرداوری کرد و سازماندهی کرد سپس به آرامی با توجه به خواسته ها از طریق کابل ارتباطی میان خود و مانیتور، اطلاعات خواسته شده را به سمت مانیتور عرضه میکند تا مانیتور نیز خروجی مطلوبی را به کاربر نمایش دهد.
هنگامی که شما در حال اجرا کردن یک بازی سنگین هستید و نیاز دارید تا مداما مانیتور تصویر های تازه را به دید شما برساند بنابراین مستدعیست با توجه به حجم خواسته ها از سوی بازی در حال اجرا کامپیوتر باید هر ۶۰.۰ بار در ثانیه (هر ۱۶.۶ میلیثانیه) دستوری جدید را به مانیتور ارسال کند. طبیعتا اگر کامپیوتر شما یک کارت گرافیک نداشته باشد که بتواند این دستورات را جمع آوری کرده و مرتبا به مانیتور ارسال کند؛ مطمئنا کامپیوتر شما از کار خواهد افتاد.
کارت گرافیک با بکار گیری ۴ بخش سخت افزار این فرآیند را تکامل می بخشد که عبارتند از :
- مادربورد ( Motherboard ): با گرفتن برق میتواند دیتا تولید کند
- پردازشگر ( Procssor ): به کارت گرافیک میگوید که از هر پیکسل مانیتور چه کاری را بخواهد
- حافظه ( Memory ): اطلاعات مرتبط به هر پیکسل را فورا ذخیره میکند
- نمایشگر ( Monitor ): خروجی را به کاربر نمایش میدهد
GPU چیست ؟
درست مثل مادربرد، کارت گرافیک هم یک مدار چاپی است که دارای سی پی یو و حافظه منحصر به فرد خودش است. علاوه بر اینها کارت گرافیک دارای تراشه سیستم ورودی / خروجی منحصر به فرد خودش نیز هست، که به کارت گرافیک این توانایی را میبخشد که بخش ورودی و خروجی خودش را به طور اتومات عیب یابی کند.
پردازشگر یک کارت گرافیک، GPU ( واحد پردازش گرافیکی ) نام دارد. عملکرد جی پی یو درست مثل سی پی یو است و وظیفه اش انجام محاسباتی است که کارت گرافیک از پس انها بر نمی اید و البته ناگفته نماند که جی پی یو به خاطر وجود قدرت بیشتر از برخی سی پی یو های میان رده عملکرد بهتری از خودش به نمایش گذاشته است.
جی پی یو به خاطر فعالیت بسیار زیادی که دارد و رندینگ بالایی که برای خودش دارد طبیعتا بسیار داغ میشود و وجود فن برایش ضروری است و اگر بخواهد بدون فن کار کند قطعا شاید فقط ۵ دقیقه دوام داشته باشد.
جی پی یو ها به خاطر مهم بودنشان به آنان دو ویژگی داده شده است که نخستین ویژگی این است که بتوانند فعالیت خود را با بالاترین سطح کیفیت و بدون هیچگونه لک و کندی انجام دهند و دومین ویژگی انها این است که دستورات ساطع شده به سمت مانیتور را بررسی میکنند و اجازه نمیدهند پیکسلی خلاف دستورات آنان عمل کند.
هریک از کمپانی ها با گذر زمان اکنون روش های دقیق و مهندسی شده خودشان را برای بالاتر بردن دقت در عملکردهای رنگ، نورپردازی، سایهپردازی، سطح و عمق، بافت، و الگو به کار می برند.
جی پی یو برای حفظ اطلاعات هر پیکسل نظیر رنگ و سایر جزئیات آن نیازمند این است که یک حافظه اختصاصی داشته باشد تا بتواند با خیالی راحت اطلاعات را در آن ذخیره کند، بنابراین برای جی پی یو یک حافظه ذخیره سازی مخصوصی تعبیه شده است.
اگر حافظه ای که به جی پی یو اختصاص داده میشود از حد مورد نیاز آن کمتر باشد و یا انقدر کم حجم باشد که به کار جی پی یو نیاید طبیعتا اطلاعاتی را نمیتواند روی آن ذخیره کند و یا نهایتا اطلاعات بسیار کمی را میتواند روی آن ذخیره کند از این جهت سیستم به شدت کند میشود چرا که جی پی یو مجبور است اطلاعاتش را بر روی رم ذخیره کند و خواندن از روی رم بسیار وقت گیر است و شاهد هستید که نرخ تازه سازی مانیتور نیز به طور چشمگیری رو به کاهش است.
حافظه به صورت کاملا مستقیم به یک مبدل قدرتمند دیجیتال به آنالوگ به نام DAC کانکت شده است. این مبدل قدرتمند تمام اطلاعات هر پیکسل را فورا به گونه ای تبدیل میکند که مانیتور قادر باشد در کسری از ثانیه آن را خوانده و به نمایش کاربر در بیاورد.
برخی از کارت های گرافیک در بردارنده چندین مبدل قدرتمند هستند که میتوانند به سرعت اطلاعات را منتقل کنند از این جهت این کارت ها میتوانند به چندین مانیتور به خوبی و بدون ایجاد لک وصل شوند و بهترین خروجی را به کاربر نمایش دهند.
جمعبندی :
کارت گرافیک یک قطعه سختافزار کامپیوتری است، که کارکرد آن، تولید فرتورهای دوبعدی و سه بعدی بر روی مانیتور است. کارت گرافیک وظیفه تازه سازی فرتورها بر مانیتور را داراست، و تحقق این امر به وسیله تبدیل آنالوگ به دیجیتال رخ میدهد.