⇐ موارد بروز خرابی لپ تاپ ⇒
ما در این مقاله هدف و تمرکزمان را بر خرابی لپ تاپ قرار داده ایم تا بتوانیم کمک شایانی به شما کنیم تا برای شما و لپ تاپتان این موارد رخ ندهد.
دلایل مختلفی موجب خرابی لپ تاپ می شوند که این دلایل می توانند هم نرم افزاری و هم سخت افزاری باشند. اگر خیلی خوب به لپ تاپتان رسیدگی نکنید ممکن است یک مشکل کوچک که در ابتدا به راحتی رفع می شده است، همان مشکل سبب بروز یک مشکل اصلی در اجزای لپ تاپتان شود. پس در نتیجه ما باید حواسمان خیلی زیاد به لپ تاپمان باشد.
۱- منبع تغذیه خراب میشود :
یکی از بخش های سخت افزار که میتواند از عواملی که باعث خرابی لپ تاپ میشوند؛ باشد، منبع تغذیه است. منبع تغذیه یک لپ تاپ، ممکن است گاهی به درستی عمل نکند. همیشه جریان برق به منبع تغذیه وارد می شود و این وظیفه منبع تغذیه است که جریان برق را بین تمام سخت افزار لپ تاپ تقسیم کند. اما گاها پیش آمده که منبع تغذیه فعالیت خود را با سر و صدای بسیار بالایی انجام می دهد و این مسئله به ما این را می فهماند که تقسیم جریان برق در لپ تاپ ما به خوبی انجام نمی گیرد و به قول معروف یک جای کار می لنگد، و این امر می تواند باعث بروز خرابی در لپ تاپ ما و یا اختلال عملکرد در سایر بخش های لپ تاپ ما شود.
۲- RAM :
حافظه یا RAM در هر لپ تاپ با هر برندی از ارکان بسیار کلیدیی به شمار می رود. خرابی و عملکرد نادرست این سخت افزار، باعث بروز خرابی شدید و حتی غیر قابل جبران خواهد شد. و این اتفاق دلایل متعددی دارد اما اصلی ترین دلیل ها میتواند این باشد که به عنوان مثال RAM به درستی در جای خود قرار نگرفته باشد و یا این که برق با جریان مناسب وارد RAM نشود، یا نوسانات جریان برق باعث شود تا حرارت این بخش بالا برود و سبب ذوب شدگی بخش های کلیدی در این سخت افزار بشود و به این ترتیب RAM از کار می افتد.
◊◊ اگر میخواهید با سخت افزار لپ تاپ کامل آشنا شوید، مقاله ی دیگر ما را نگاه کنید ◊◊
۳- CPU همواره سرد باشد :
واحد پردازش مرکزی یا همان CPU بخشی است که بسیار ضروری است و عملکردی بسیار حیاتی برای لپ تاپ دارد. خرابی CPU یکی از دلایلی است که باعث نابودی و خرابی لپ تاپ می شود. گرمای بیش از حد سی پی یو باعث بروز تولید صدای بلندی می شود به نحوی که هنگام کارکرد CPU شما صدایی ناهنجار میشنوید.
برای پیشگیری از رخ دادن این اتفاق می توانید به صورت تخصصی چه شما و چه یک فرد متخصص، داخل لپ تاپ را یک سرویس کنید و خاک های داخلش را از بین ببرید. این کار به کمک جارو برقی های مخصوص به راحتی انجام می شود و بسیاری از مشکلات سخت افزاری را از بین می برد و در بعضی موارد از بروز بسیاری از مشکلات سخت افزاری جلوگیری میکند.
۴- نگهداری از هارد دیسک و اطلاعات :
بیشتر خطاها یا اشتباهاتی که میتواند منجر به اختلال سایر قسمت های سخت افزار یک لپ تاپ شود در هارد دیسک رخ می دهد. هر دیسک اطلاعاتی را در بخشهای مختلف خود ذخیره و نگهداری میکند. در تمامی هارد دیسک ها بخش هایی به نام بد سکتور وجود دارد که از موارد معیوب هارد دیسک به شمار می رود و گاها بعضی از هارد دیسک ها با شروع کار خود برای نخستین بار ممکن است بر اثر ضربه با این اختلال شروع به کار کنند.
این بخش ها به مرور زمان قادرند بد و بدتر شوند و اطلاعات ذخیره شده در آن ها به آهستگی از بین برود و یا این که در بهترین حالت معیوب شود. این اختلال می تواند تمامی اطلاعات یک لپ تاپ را در برگرفته و تمامی موجودی هارد دیسک را از بین ببرد. بنابراین می توان گفت که هارد دیسک ها از عمده دلایلی هستند که میتوانند لپ تاپ ها را خراب کنند.
۵- برق ورودی باید خوب باشد :
جریان ورودی برق یکی از مواردیست که ممکن است لپ تاپتان را خراب کند و باعث شود لپ تاپ کارایی سابقش را از دست بدهد. در صورتی که هیچ گونه اختلالی را در بین بخش های گوناگون نرم افزاری و یا سخت افزاری لپ تاپتون نتونستید یافت کنید بهتر است منبع تغذیه و یا برق وارد شده به لپ تاپ را چک کنید. مشکلاتی که معمولا از منبع تغذیه است، به صورت هنگ کردن لپ تاپ و یا قفل شدن روی یک برنامه یا کلیک خاص و در برخی موارد کند شدن لپ تاپ بروز می دهد. پس به هیچ عنوان از این بخش غافل نشوید.
۶- مراقبهای خاص :
درست است که لپ تاپ ها عموما از وسایل الکترونیکی مقاوم و قویی هستند ولی به هر حال نیاز به مراقبت های خاصی دارند. نحوه نگهداری و نوع استفاده از لپ تاپ میتواند از دلایلی که باعث خرابی لپ تاپ می شوند، به شمار رود و یا جلوگیری کند. سعی کنید هنگام استفاده از لپ تاپ، آن را روی یک میز قرار دهید تا زیر آن صاف باشد و جریان هوا به درستی از زیر آن عبور کند. این کار از گرم شدن دستگاه جلوگیری می کند.
همیشه سعی کنید دریچه ها و تهویه لپ تاپ به خوبی جلویشان باز باشه تا بتوانند کار کنند چون تنها راه خروج هوای گرم همان دریچه ها هستند و خصوصا در روز های گرم.
۷- مراقب ویروس ها باشید :
بیشتر متخصصین کامپیوتری ویروس ها و باج افزار ها را یکی از دلایلی که باعث خرابی لپ تاپ می شوند، می دانند. پیشنهاد می کنیم هر فایلی را که نمی شناسید باز و یا اجرا نکنید. بسیاری از ویروس های مخرب لپ تاپ، از همین طریق وارد لپ تاپ شما شده و قادر هستند تمامی برنامه ها و بخش های گوناگون را تحت تاثیر خود قرار دهند و به سیستمتان بصورت بالقوه ای نفوذ داشته باشند.
برای تحت کنترل قرار دادن این بد افزارها و ویروس ها، نرم افزارهای بسیاری وجود دارد که بسته به موقعیتی که دارید، باید بهترین آن ها را انتخاب و برای لپ تاپ خود اجرا کنید تا هرگز دچار نقص امنیتی در سیستمتان نشوید.
◊◊ اگر دوست دارید بدانید چه آنتی ویروس هایی عالی هستند این مقاله را از دست ندهید ◊◊
۸- سرعت لپ تاپ خود را بالا نگه دارید :
بسیاری از دارندگان لپ تاپ ها آگاهند که در برخی مواقع سرعت این دستگاه ها به شدت کاهش پیدا کرده و کار کردن با آن را برای کاربرانش بسیار سخت و کسل آور میکند. یکی از دلایلی که باعث خرابی لپ تاپ می شوند، همین سرعت پایین است. افت سرعت لپ تاپ دلایل بسیاری دارد که می توان از آنها به کمبود فضای کافی برای ذخیره سازی، نیاز به راه اندازی مجدد لپ تاپ و یا نیاز به بازگشت به تنظیمات اولیه کارخانه، نفوذ بد افزارها و یا ویروسها، نصب بیش از حد برنامه ها و . . . اشاره کرد.
یکی از راهکار هایی که میتواند سرعت لپ تاپ شما را بالا ببرد حذف نرم افزار های غیر کاربردی و نرم افزارهایی است که مدت زیادی است استفاده نکردید.